Den sosiale oljen

Den sosiale oljen

Har du lyst på et innblikk i kaffens fascinerende verden?

Nå kan du få med deg en spennende dokumentarfilm som viser akkurat det – kaffens fascinerende verden.

Dokumentaren Den sosiale oljen vises på TV6. Den er blitt til gjennom et samarbeid mellom Joh. Johannson Kaffe og Matkanalen. Dokumentaren gir et unikt innblikk i kaffens mangslungne univers, og den tar opp en rekke temaer knyttet til en av verdens mest konsumerte drikker.

Dokumentarfilmen kan på mange måter beskrives som en kjærlighetserklæring til kaffe, og den er også ment som en hyllest til alle dem som står bak de ulike leddene i produksjonskjeden. Programleder Line Verndal besøker kaffebønder i Colombia som forteller om sin hverdag og utfordringene de møter som kaffedyrkere. I Brasil snakker hun med innkjøpere og eksportører, og her hjemme møter hun førsteamanuensis Erling Dokk Holm som forteller om hvorfor kaffen er blitt en så viktig del av vår kultur.

Dokumentaren har også intervjuer med en rekke kjente bransjepersonligheter som deler sin kunnskap om markedet, trender og utfordringer – blant annet knyttet til de klimaforandringene som skjer.

Forutsetninger for kvalitet
Dokumentaren fokuserer også på alt som må til for å produsere kaffe av ypperste kvalitet. Den viser hvordan det å sette sammen blandinger og det å brenne kaffen på riktig måte får frem de gode aromaene. I den forbindelse besøkes Norges største kaffefabrikk, hvor vi får et innblikk i det som ligger bak produksjonen av høykvalitetskaffe til konsument.
Filmen rundes av med et besøk på kaffebaren Supreme Roastworks hvor Odd Steinar Tøllefsen, verdensmester i kaffebrygging, gir konkrete råd til hvordan du skal lage god kaffe hjemme.

TV-serie på Matkanalen
Fikk du ikke med deg dokumentaren 20. september 2017, kan du se alle episodene her:

Den sosiale oljen