Julemat og kaffe

Julemat og kaffe

Foto: Colourbox.com

Mange av oss liker å drikke sterk kaffe etter et tungt måltid for å få fart på fordøyelsen, ifølge enkelte næringsmiddelteknologer. Det er altså en god ernæringsfysiologisk forklaring på at kaffe er en ettertraktet avslutning på store måltider i desember. Men det alene er nok ikke den viktigste grunnen til at fyldig, aromatisk kaffe står høyt i kurs blant mange. En veldig enkel forklaring er rett og slett at det smaker godt!

Samtidig bør man forsøke å kombinere den gode julematen med kaffevarianter som passer til kraftig mat. Til de tradisjonelle julerettene ribbe, pinnekjøtt, lutefisk og rakfisk, anbefales det å bruke fyldige og mørke kaffevarianter som for eksempel Evergood Juleblanding eller Evergood Dark Roast. Har du derimot juletorsk eller kalkun på menyen, kan du gjerne forsøke med Evergood Classic.

Dessert og kaffe
Og selvfølgelig må man ikke glemme dessertene! Mange unner seg også en god, tradisjonell dessert i julemåneden, og her er det rom for større variasjon!
Vi utfordret våre cuppere på å finne konkrete forslag til ulike kaffevarianter som passer juledessertene. Nedenfor ser du forslagene vi fikk:

Riskrem – Jacobs Mount Kenya
Multekrem – Jacobs Colombia Exelso
Karamellpudding – Evergood Dark Roast
Fruktsalat – Jacobs Blå Java
Sviskekompott – Evergood Dark Roast eller ALI Mørkbrent

Og sist men ikke minst; pass på doseringen! Minimum 60 gram kaffe pr. liter!