Bronse til tredjeklassinger som forsket på kaffe

Bronse til tredjeklassinger som forsket på kaffe

Hvorfor er voksne så glade i kaffe? Det var spørsmålet klasse 3A på Bekkestua stilte seg i årets Nysgjerrigper-konkurranse.

Nysgjerrigper-konkurransen er en forskningskonkurranse for elever i 1.–7. klasse i regi av Norges forskningsråd. Målet er å få flere barn og unge til å vite mer om hva forskning er, samt bidra til at flere ønsker å jobbe med forskning.

Kraftig og god smak

For å finne svar på spørsmålet ble det fremsatt flere hypoteser som elevene ettergikk. Det ble gjennomført en spørreundersøkelse, og det ble foretatt ”feltintervjuer” av voksne kaffedrikkere. De var også i kontakt med en barista, to leger og Joh. Johannson Kaffe for å få svar på sine spørsmål.

Kort fortalt ble konklusjonen av undersøkelsen at mange voksne drikker kaffe for å føle seg våkne og oppkvikkede. Mange liker også den kraftige og gode smaken, og en høy prosentandel fremhevet også at kaffe lukter godt.

Presentasjon med smaksprøver

Prosjektet ble presentert for de andre elevene på skolen, og da ble det bl.a. fortalt om hva kaffe inneholder og hvordan den virker på kroppen vår. Klassen laget også kaffe til denne presentasjonen, og bød på smaksprøver til alle som ville smake.

Du kan lese mer om dette prosjektet på Nysgjerrigper.no, hvor alle årets premierte bidrag presenteres. Det var i år 3000 elever som deltok, og klassen på Bekkestua ble belønnet med bronse for sitt prosjekt. Vi gratulerer!