Servering

Prøv kvalitetskaffe fra Panama!

Prøv kvalitetskaffe fra Panama!

Kaffen fra det lille landet helt syd i Mellom-Amerika byr på en fantastisk fin smaksopplevelse. Panama Boquete er ett av merkene du finner i serien Coffee of the World.
La deg ikke forlede av at Panama er en av de minste kaffe-produsentene i Latin-Amerika! Selv om landet bare står for 0,1 % av verdensproduksjonen, er kaffen fra dette landet av høy kvalitet med mye aroma. Smaksmessig har den en balansert syrlighet som løfter frem et veldig fint smaksbilde av ren citrus. I smaken fornemmer du også innslag av mørke frukter og bær med et hint av lær og tobakk. Den kan også beskrives som leskende og saftig.

Det meste av kaffen som produseres i Panama, dyrkes i Chiriqui-provinsen nord-øst i landet. Den lille byen Boquete har en sentral plass i denne produksjonen som foregår i fjellsidene til den aktive vulkanen Baru. Fra toppen av denne vulkanen som rager 3475 meter over havets overflate, kan du på en klar dag skimte Stillehavet i vest og Atlanterhavet i øst.
Det vulkanske jordsmonnet kombinert med et jevnt tilsig av fuktighet fra flyktige regnbyger, gir ideelle forutsetninger for kaffeproduksjonen i området.

Les mer om Panama Boquete her