Om oss

Om oss

Merkevarene Evergood og ALI har bidratt til å gi Joh. Johannson Kaffe ry som en produsent av kvalitetskaffe i det norske markedet.

Hver dag brennes mellom 70- og 80 tonn med kaffebønner av ypperste kvalitet i selskapets produksjonsanlegg på Filipstad, rett ved den store cruisehavnen i Oslo. Når bønnene får den riktige kjernetemperaturen som bidrar til å få frem den gode aromaen i kaffen, kjøles de raskt ned med vann som fordamper i møtet med de varme bønnene.
Når skyene med damp blåses ut fra pipene på kaffetårnet, er det et tegn på at et nytt parti med bønner er ferdig ristet og klare for videre foredling. Er vinddraget riktig, kjenner du et hint av den behagelige aromaen av ferdig ristede kaffebønner fra Costa Rica, Kenya, Brasil og Colombia…
Og ønsker du å smake kvalitetskaffe fra Etiopia, Nicaragua, New Guinea eller Hawaii, så leverer Joh. Johannson Kaffe også dette – i tillegg til flere andre varianter og merkevarer, som for eksempel Green World som er en økologisk kaffe.

Joh. Johannson Kaffes enestående posisjon både i dagligvaremarkedet, på servering og i servicehandelen, er et resultat av flere faktorer. For det første bidrar de rundt 120 medarbeiderne i selskapet til at produktene som leveres, er av meget høy kvalitet. For det andre har en årelang satsing på råvarer av ypperste klasse, gitt uttelling i form av brukere som setter pris på gode kaffeopplevelser, og for det tredje har selskapet gjennom nær 150 år bygget opp en enestående kompetanse på det å behandle råvaren kaffe på beste måte.
Det bidrar til at Joh. Johannson Kaffe i dag produserer 1/3 av all kaffe som drikkes i Norge.

Det hele startet i 1866 da Johan Johannson startet sin importvirksomhet.
Kaffe, sukker og sirup var basisråvarene de første årene. Den gang var det råkaffe i sekker som ble solgt til handelsmenn. De solgte igjen råkaffen videre til sluttbruker som brente og malte bønnene selv. I 1926 investerte selskapet i den første brennemaskinen, og det ble starten på en prosess hvor Joh. Johannson Kaffe som importør etter hvert tok hånd om råkaffeblandingene, brenning, maling og pakking.
Selskapet er i dag en betydelig europeisk importør av de ypperste kaffekvalitetene både fra Afrika, Asia og Syd-Amerika.

Ufravikelige kvalitetsstandarder sikrer norske forbrukere noen de beste kaffeopplevelsene man kan få.
For å bidra til at man også får tilgang til nok kvalitetskaffe i fremtiden, er Joh. Johannson Kaffe medlem av organisasjonen ICP, International Coffee Partners. Denne organisasjonen er sterkt engasjert i prosjekter som skal bidra til økt lønnsomhet for kaffedyrkere i den 3. verden. Dette innebærer bl.a. å skape fremtidsrettede produksjonsmetoder som gjør kaffedyrkerne bedre rustet til å møte miljøutfordringer.
Et sterkt engasjement for et bærekraftig miljø er derfor også et viktig fokusområde for Norges ledende kaffehus.